• SVET BREZ VOJN IN NASILJA JE EDINA PERSPEKTIVA ZA ČLOVEŠTVO

    SVET BREZ VOJN IN NASILJA JE EDINA PERSPEKTIVA ZA ČLOVEŠTVO


PREDAVANJA ZVEZE DRUŠTEV CIV SLOVENIJE

PREDAVANJA ZVEZE  DRUŠTEV CIV SLOVENIJE

Kljub epidemiji COVID 19 smo na Zvezi v aprilu mesecu začeli s predavanji v sklopu vsebine posebnega socialnega progama Usposabljanje za aktivno življenje. Predavanja so bila prilagojena in v skladu s priporočili NIJZ.

Tako so bila določena predavanja zaradi omejitve združevanja števila oseb izvedena dvakrat za isto društvo civilnih invalidov vojn na isti lokaciji z drugim terminom ali pa na različnih lokacijah glede na področje, ki ga posamezno društvo pokriva.

Število udeležencev smo za vsako predavanje prilagajali ukrepom in priporočilom Vlade RS in NIJZ.

Člani DCIV Celje so 14.04. in 12.05.2021 poslušali predavanje dr. Ladislava Golouha na temo »Kronični bolečinski sindrom«.

Dne  15.04.2021  je bil za DCIV Primorske izvedeno predavanje  »Hrana za imunski sistem« na sedežu  Društva upokojencev Ilirska Bistrica.

Na Jamarskem domu na Gorjuši, so imeli člani DCIV Ljubljana 13.04 in 15.04.2021 predavanji na temo »Kako v zimskih mesecih ostati čim dlje zdrav (psihični in fizično).

Dne 19.04.2021 je bilo prav tako za člane DCIV Primorske izvedeno predavanje in sicer na temo  »Naravno, celostno in učinkovito čiščenje telesa«, v prostorih Društva paraplegikov Istre in Krasa v Kopru. Predavanje z isto temo je bilo izvedeno tudi 21.04.2021 za člane iz tolminskega okoliša.

21.04. so člani DCIV Gorenjske poslušali predavanje na temo  Težave s prebavili:  kako hrana vpliva na želodčne težave in kdaj gre za nevarne znake, 26.05.2021 pa predavanja »Kronični bolečinski sindrom« in sicer kako lahko bolečine zmanjšamo in vplivamo na njihov vzrok.

DCIV Celje je povabilo svoje člane na predavanje Zveze na temo »»Naravno, celostno in učinkovito čiščenje telesa«, ki je bilo izvedeno 05.05.2021.

10.06.2021 je bilo izvedeno predavanje za člane DCIV Ljubljana na temo »Naravno, celostno in učinkovito čiščenje telesa«.

16.06. 2021 pa je bili izvedeno zadnje predavanje, planirano za prvo polovico leta 2021 in sicer za DCIV Dolenjske, Bele Krajine in Posavja na temo » Motnje spanja in budnosti«

V jeseni pričakujte s strani vaši matičnih društev povabila na nova predavanja, na katera vas že danes vljudno vabimo tudi s strani Zveze društev civilnih invalidov vojn Slovenije. Na predavanjih vas čaka družba,  zanimive teme predavanje in kosilo.