• SVET BREZ VOJN IN NASILJA JE EDINA PERSPEKTIVA ZA ČLOVEŠTVO

    SVET BREZ VOJN IN NASILJA JE EDINA PERSPEKTIVA ZA ČLOVEŠTVO


DELO ZVEZE DRUŠTEV CIVILNIH INVALIDOV VOJN SLOVENIJE – v času izrednih razmer zaradi korona virusa COVID 19

Spoštovane članice, spoštovani člani, praktično se že cel mesec marec srečujemo z izrednimi razmerami, ki jih je povzročil korona virus COVID 19.

Vse aktivnosti, ki zaradi teh izjemnih razmer stojijo, bomo nadoknadili v času po njih.

Roki, ki so že določeni za posamezne akcije se bodo seveda podaljšali, tako da v tem času ne boste ničesar zamudili, predvsem so to:

  • Razpis za zdraviliško zdravljenje in terapije; zdravilišča po Sloveniji so, po zadnjih informacijah zaprta do predvidoma 15.04.2020. Vsi tisti, ki ste že posredovali prijavni list z dokumentacijo, ostanete v evidenci in bomo vašo vlogo obravnavali, ko se zadeve umirijo in  zdravilišča in ambulante za terapije spet odprejo svoja vrata.
  • Vloge za posebne socialne pomoči in tehnične pripomočke, za katere je bil izdan razpis v prvih dneh marca, se rok podaljša do 30.04.2020. Če se zadeve v tem času še ne bodo umirile, bomo rok seveda podaljšali.
  • Podaljša pa se tudi rok za prijavo za koriščenje enot za ohranjevanje zdravja v sezoni 2020; po pravilniku je rok 01.04. . Tako velja, da se za koriščenje sobe v hotelu Fiesa  rok podaljša do 22.04.2020, za ostale enote pa do 30.04.2020.

Delo v pisarni Zveze od 16.03.2020, kot  v pisarnah društev, poteka trenutno od doma, smo pa na Zvezi  dosegljivi po mobilnem telefonu 041 731 629 oz. e-pošti zdciv.slo@siol.net.

Enako velja za društva. Kontaktirajte jih po telefonu ali elektronski pošti.

Pazite nase in ostanite zdravi.